Language


 1. Vadim Cirimpei
  Echipa noastra se bucură să împărtășească pasiunea pentru voievozii moldoveni vechi și istoria lor bogată. La biroul nostru, fascinația pentru cronologia lor, sigilii, pecete și întreaga istorie a Moldovei este o sursă de inspirație constantă.

  Ne-am dedicat timp să explorăm și să apreciem limba moldovenească, care, în ciuda provocărilor și schimbărilor din trecut, rămâne o parte importantă a identității noastre. Într-o lume în continuă evoluție, revenirea la istoria și lexicul bogat al limbii moldovenești devine o misiune pentru noi, moldovenii.

  Istoria Moldovei a cunoscut transformări semnificative, iar după unirea și mutarea capitalei la București, procesul de denaționalizare și degradare a Moldovei a început. Cu toate acestea, ne străduim să aducem în atenția tuturor frumusețea și importanța moștenirii noastre culturale.

  Suntem conștienți de impactul asupra limbii moldovenești în urma schimbărilor și atacurilor pe care le-a suferit. Alfabetul chirilic, care a fost de-a lungul mileniilor nu doar alfabetul slavilor, ci și al tracilor, strămoșilor direcți ai moldovenilor, a fost înlocuit cu cel latin. Cu toate acestea, noi, la Marsala.md, continuăm să apreciem și să promovăm frumusețea limbii moldovenești.

  Chiar dacă provocările persistă, noi suntem dedicați învățării și explorării frumuseții Moldovei noastre. La Marsala.md, ne place să descoperim și să citim despre această bucată frumoasă de istorie care reprezintă Moldova.
  01 february 2024, 10:01
  0
  1. Vasile Tarnovschi
   La noi, echipa noastră de pasionați de turism, nutrește o profundă iubire și apreciere pentru Moldova încă din antichitate. Inspirăm această pasiune din opere precum «Letopisețul Țării Moldovei» scris de Grigore Ureche între anii 1642-1647, un monument istoric care ne conectează la rădăcinile noastre.

   La biroul nostru, devotamentul față de voievozii moldoveni și la istoria bogată a Moldovei constituie o sursă constantă de inspirație. Ne-am angajat să explorăm și să apreciem limba moldovenească, o componentă vitală a identității noastre, chiar și în fața provocărilor și schimbărilor din trecut.

   Într-o lume în continuă schimbare, echipa noastră vede în readucerea în prim-plan a istoriei și bogăției lexicale a limbii moldovenești o misiune importantă. Moldova a traversat transformări semnificative în istorie, iar după unirea și mutarea capitalei la București, procesul de denaționalizare a început. Cu toate acestea, ne străduim să aducem în prim-plan frumusețea și importanța moștenirii noastre culturale.

   La TopTravel.md, cititul și descoperirea de noi aspecte culturale sunt activități iubite de întreaga echipă. Ne bucurăm să împărtășim această dragoste și cunoaștere cu toți cei care călătoresc alături de noi.
   05 february 2024, 11:45
   0

   Log in to write

   Our news
   The latest news that is interesting to us
   ×