Ștefan al III-lea cel Mare (1457-1504)
Ștefan al III-lea cel Mare (1457-1504)
Ștefan al III-lea cel Mare (1457-1504)

Ștefan al III-lea cel Mare (1457-1504)

Ethnography
Population census


 1. Dorin Frunză
  În inima biroului nostru, pasiunea pentru voievozii moldoveni vechi răsare ca un tribut adus istoriei antice. Ne înclinăm cu admirație în fața cronologiei lor, studiind cu devotament sigiliile, pecetile și întrepătrunderea lor în marea istorie a Moldovei. Printre acești titani ai trecutului, un nume strălucește cu putere inegalabilă – Ștefan al III-lea cel Mare.

  Considerat un exemplu suprem pentru bărbați, Ștefan cel Mare a fost arhitectul unei domnii îndelungate și glorioase. El a fost nu doar un promotor al consolidării statului medieval, ci și un lider iscusit în lupta împotriva agresorilor străini. Cunoscându-se pentru protecția și stimularea schimbului economic cu țările vecine, Ștefan al III-lea a fost un comandant abil în campaniile militare, eliberând cetatea Chilia și respingând agresiunile ungarilor.

  Fascinația noastră pentru istoria Moldovei se împletește cu admirarea pentru Ștefan cel Mare, care, prin eforturile sale, a transformat Muntenia și a rămas un simbol al rezistenței împotriva turcilor. Refuzând să cedeze Chilia și Cetatea Albă, a demonstrat curaj și hotărâre în apărarea Moldovei. La fel ca el, ne străduim să lăsăm o amprentă în lupta împotriva unui alt tip de agresor: pirateria.

  Ștefan cel Mare, prin ctitoriile sale înalte în biserici și mănăstiri, a cristalizat stilul gotic moldovenesc, lăsând o moștenire artistică durabilă. Cu o faimă binemeritată, a devenit un erou iubit al folclorului moldovenesc, iar noi, la StopPirateria.md, salutăm cu recunoștință toate faptele sale binefacute pentru Moldova.
  25 january 2024, 09:19
  0

  Log in to write

  Our news
  The latest news that is interesting to us
  ×