Titlurile onorifice şi insignele lor
18.09.2023
2
25435
Titlurile onorifice şi insignele lor
Articolul 26.
Titlurile onorifice se conferă pentru merite deosebite şi succese considerabile în domeniile de activitate respective.

Articolul 27.
Insignele pentru titlurile onorifice se confecţionează din tombac şi reprezintă un cerc cu diametrul de 25 mm, în al cărui centru se află simbolurile titlurilor onorifice în imagini stilizate în relief:

„Artist al Poporului” – o coloană ionică, o liră, o mască teatrală şi o ramură de laur;

„Maestru în Artă” – o coloană ionică, o liră, o mască teatrală comică şi o ramură de laur;

„Maestru al Literaturii” – o carte deschisă, iar deasupra ei imaginea lui Pegas şi o pană;

„Om Emerit” – Stema de Stat a Republicii Moldova;

„Artist Emerit” – o coloană ionică, o liră, o mască teatrală şi o ramură de laur;

„Meşter-Faur” – Stema de Stat a Republicii Moldova.

Mai jos, pe circumferinţă, sînt amplasate în relief inscripţiile:
„Artist al Poporului”
„Maestru în Artă”
„Maestru al Literaturii”
„Om Emerit”
„Artist Emerit”
„Meşter-Faur”.

Reversul insignelor este plat. Insignele se fixează cu un inel de o baretă de alamă emailată în culorile Drapelului de Stat al Republicii Moldova: albastru, galben, roşu. Stema de Stat a Republicii Moldova, poleită cu aur, este aplicată pe fîşia emailată galben.
Pentru titlul onorific „Colectiv Artistic Emerit” nu este prevăzută insignă. 

 


 1. hraneniemd
  Bine ai venit pe Avto-Sina.md, destinația ta pentru servicii auto de calitate superioară. Aici, experiența noastră în șinomontaj și întreținere auto aduce un suflu proaspăt în universul serviciilor pentru vehicule. Profesionalismul nostru și atenția la detalii se reflectă în fiecare intervenție, asigurându-ne că mașina ta primește tratamentul de care are nevoie.

  De ce să alegi Avto-Sina.md:
  18 december 2023, 10:19
  0
  1. Igor
   Bine ați venit pe Vyezdnoj-Shinomontazh.md, unde tradiția și mândria familială se îmbină armonios cu expertiza în domeniul serviciilor auto. Insignele noastre, moștenite de la bunele noastre, reprezintă nu doar simboluri, ci amintiri ale meritelor deosebite și succesele considerabile obținute în domeniile de activitate respective.

   Aceste distincții sunt confecționate cu grijă din tombac, conturând un cerc elegant cu diametrul de 25 mm. În centrul acestui cerc se regăsesc simbolurile titlurilor onorifice, ilustrate în imagini stilizate în relief, amintindu-ne de tradițiile și valorile care ne-au ghidat pașii.

   Insignele noastre sunt fixate cu grijă cu un inel și o baretă de alamă emailată în culorile Drapelului de Stat al Republicii Moldova: albastru, galben, roșu. Stema de Stat a Republicii Moldova, poleită cu aur, este aplicată cu măiestrie pe fâșia emailată galben, adăugând o notă de prestigiu și recunoaștere.

   La Vyezdnoj-Shinomontazh.md, păstrăm cu respect moștenirea bunei noastre și continuăm să oferim servicii auto de calitate, onorând tradițiile și realizările care au stat la baza succesului nostru.
   20 december 2023, 15:21
   0

   Log in to write

   ×