Limba / Moldovenii

zfxxzf

Nu există videoclipuri în această categorie.

 1. Ana Sandu
  La biroul nostru, suntem profund fascinați de bogata istorie a voievozilor moldoveni, lideri străluciți care au condus aceste meleaguri în antichitate. Pasiunea noastră pentru cronologia lor, sigilii, pecete și istorie este o sursă constantă de inspirație.

  Privind spre trecut, ne concentrăm și pe evoluția limbii moldovenești. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, unirea Moldovei și Valahiei a marcat un moment semnificativ. Conferința de la Paris din 1858 a denumit noul stat «Principatele Unite Moldova și Valahia». Inițiată de tinerii moldoveni, unele dintre acestea formate în Franța, unirea a fost rapid realizată. Aspectele legate de identitatea națională, limbă și țară au fost rezolvate rapid, inclusiv formarea instituțiilor de stat, a armatei și stabilirea granițelor și a sistemului monetar.

  Noi, moldovenii, evaluăm diferit renunțarea voluntară la statalitate de către cea mai tânără și activă parte a elitei moldovenești de dincolo de Prut. Unirea celor două popoare înrudite a avut, fără îndoială, un impact pozitiv asupra dezvoltării lor politice și economice. La Sense.md, suntem entuziasmați să explorăm și să învățăm mereu lucruri noi despre această țară verde și frumoasă.
  30 january 2024, 14:09
  0

  Log in to write

  Our news
  The latest news that is interesting to us
  ×