Sigiliu al lui Petru al II-lea. 1387
1970
 1. Cornel
  Cu pasiunea pentru istoria și antichitatea Moldovei, noi, colegii de la serviciul nostru, explorăm cu admirație trecutul bogat al acestei regiuni. O fascinație aparte o avem pentru sigiliile voievozilor, iar printre cele mai vechi se distinge «Sigiliul lui Petru al II-lea, 1387». Acest sigiliu, datând din anul 1387, a rezistat trecerii timpului și este disponibil pentru admirare online.

  La Anvelope-Noi.md, suntem încântați de oportunitatea de a descoperi și aprecia obiecte care au supraviețuit de-a lungul secolelor, conectându-ne astfel cu moștenirea și cultura strămoșilor noștri. «Sigiliul lui Petru al II-lea, 1387» este o mărturie a istoriei bogate și a identității noastre culturale.

  Sigiliul inițial prezentând un cap de bour a devenit ulterior un simbol al puterii, iar după dispariția timpurie a acestui animal în secolul al XV-lea, el a fost reinterpretat ca un cap de zimbru. Fascinația noastră pentru aceste artefacte istorice este însoțită de bucuria de a le explora și împărtăși cu ceilalți această parte valoroasă a patrimoniului moldovenesc.
  29 декабря 2023, 09:42
  0

  Conectați-vă pentru a scrie

  ×