Semion Odainic

Semion Odainic (n. 1 septembrie 1938, raionul Ungheni, Republica Moldova – d. 29 iunie 2023) a fost un pictor moldovean, autor al imaginilor distincțiilor de stat, al medaliilor și insignelor jubiliare și comemorative, al multor decorații departamentale și corporative, a unor steme și drapele înregistrate în Armorealul General al Republicii Moldova. Este autor al Colanului Președintelui Republicii Moldova, al Colanului Primarului General de Chișinău și al Colanului Președintelui Academiei de Științe a Moldovei.

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, precum și membru al Comisiei Naționale de Heraldică de pe lângă Președintele Republicii Moldova.


27.06.2023, în vîrstă de 84 de ani, un mare moldovean, Semion Odainic s-a dus la ceruri, acesta s-a remarcat în toată viața sa ca un om care a îndrăgit frumosul și a prețuit arta - artist, sculptor, pictor, heraldist, scriitor și poet, maestrul a fost un patriot al țării sale, fapt recunoscut prin decernarea titlului onorific „Maestru în Artă”, cavaler al Ordinului Republicii, Ordinului de Onoare și a Medaliei Mihai Eminescu, acesta a fost autorul Colanului Președintelui Republicii Moldova, Colanului Primarului General al Municipiului Chișinău, Colanului Președintelui Academiei de Științe a Moldovei, dar și a majorității distincțiilor de stat existente.

știri
Cele mai recente știri, care ne interesează
×