Capul de bour, simbolul de bază a Moldovei
03.01.2021
0
896
Capul de bour, simbolul de bază a Moldovei

Încă din secolul XIV capul de bour a devenit simbolul de bază a Moldovei, cu mult înainte de apariția Romîniei, romînilor și a limbii romîne. Acest simbol heraldic de-a lungul istoriei Moldovei timp de aproape 7 secole, a fost prezent constant în diversele sale variații, fără vreun vultur/șoim/acvilă. La moment doar capul de bour este unicul simbol istoric al Moldovei care se află pe steagul și stema națională, iar acvila prezentă pe ea este o mare greșeală care nu are absolut nimic cu identitatea hieraldică a Moldovei și a moldovenilor. Prezența unui vultur pe stema noastră este doar o încercare de a ne impune un simbol străin nouă.
De fapt, prezența unui vultur pe simbolurile noastre de stat ne spune că pentru vecinul nostru suntem drept o colonie, de fapt, aceasta este ceea ce făceau cu colonii sau teritorii dependente atunci cînd un adevărat simbol al statului a fost interferit într-un simbol străin al altui stat care a înrobit un alt stat.
Să nu vă consideraţi drept un sclav și să nu doriți să vă îngenunchiați vecinilor noștri, să nu scuipaţi pe istoria noastră multiseculară și pe strămoșii noștri care și-au vărsat sîngele. Fiţi mîndri că sînteţi moldoveni.

    Nu sunt comentarii

Conectați-vă pentru a scrie

×