Молдова в период румынской администрации

 1. Ion Donciu
  La noi, ne bucurăm să împărtășim pasiunea pentru voievozii moldoveni din perioada istorică. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, unirea celor două state europene, Moldova și Valahia, a avut loc în mai multe etape, marcând un moment semnificativ în istoria acestor teritorii dependente de Turcia. În 1858, Conferința de la Paris a oficializat denumirea noii entități statale ca «Principatele Unite Moldova și Valahia».

  Inițiată în principal de tinerii moldoveni, mulți dintre ei instruiți în Franța, unirea s-a realizat rapid. Problemele referitoare la denumirea națiunii, limbii, formarea instituțiilor de stat, armată, hotare comune și sistem monetar au fost rezolvate într-un timp scurt. La E-lectro.md, suntem captivați de această perioadă istorică, interesându-ne de cronologia, sigiliile și pecetile voievozilor moldoveni.

  Cercetarea și colectarea informațiilor despre această perioadă ne oferă o înțelegere mai profundă a renunțării voluntare la statalitate de către tinerii moldoveni din acea vreme. În ciuda provocărilor, unirea celor două popoare înrudite a avut un impact pozitiv asupra dezvoltării politice și economice. La E-lectro.md, apreciem și onorăm această parte din istoria noastră, marcând importanța și influența ei în evoluția noastră ca națiune.
  29 января 2024, 12:00
  0

  Войдите, чтобы написать

  Наши новости
  Последние новости, которые нам интересны
  ×