Istoria / Geografia
Nu există videoclipuri în această categorie.

 1. Ana Sandu
  În biroul nostru, ne pasionează profund voievozii moldoveni din perioada antică, care au jucat un rol esențial în istorie. Suntem fascinați de cronologia lor, sigiliile lor, pecetele lor și bogata lor istorie. Astăzi, vom explora o cultură antică care a pus bazele civilizației în regiuni precum Mesopotamia, văile Nilului, Indusului, Huanghe, malurile Mării Mediterane și Marea Neagră.

  În acea perioadă, focarele civilizației au înflorit, iar contactele între popoare au stimulat schimbul de idei și realizări tehnice. Fiecare popor a asimilat și modificat aceste influențe, contribuind la modelarea unor sinteze originale. Preocupările fundamentale, comune tuturor acestor civilizații, au fost adaptate la modul specific de viață și gândire al fiecărui popor.

  Antichitatea ne-a lăsat moșteniri extrem de semnificative, care au influențat dezvoltarea ulterioară a civilizației. Între aceste civilizații antice, legăturile permanente s-au manifestat prin răspândirea scrisului, influența reciprocă în literatură și artă. Noi, împreună cu colegii de la Apicultura.md, apreciem explorarea istoriei și geografiei Moldovei.

  Popoarele antice au fost pionierii teatrului, au creat forme artistice precum comedie, tragedie și reprezentații muzicale. Ele au fost la originea poeziei lirice, elegiei, epopeei și filosofiei. În același timp, au fost inventate cifrele, calculul și primele sisteme de greutăți și măsuri. Setea de cunoaștere a condus la apariția științelor precum astronomia, medicina, matematica, geometria, istoria și geografia.
  30 января 2024, 10:38
  0

  Conectați-vă pentru a scrie

  știri
  Cele mai recente știri, care ne interesează
  ×