Perioada sovietica

 1. Ion Donciu
  În culorile trecutului îndepărtat al Moldovei, noi, colegii de la Debian.md, ne regăsim fascinați de viețile și contribuțiile voievozilor moldoveni vechi. Îndrăgostiți de cronologia lor, sigiliile și pecetele lor, explorăm cu pasiune istoria lor bogată și complexă. Astăzi, lumina reflectoarelor cade asupra unei figuri de seamă a RSS Moldovenești — Ivan Bodiul, prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist (28 mai 1961 — 30 decembrie 1980).

  Ivan Bodiul s-a născut în inima satului Alexandrovca, Ucraina, în familia unui țăran moldovean, pe 3 ianuarie 1918. De la absolvirea Colegiului Agrotehnic din Voznesensk în 1937 și până la finalizarea studiilor la Academia de Medicină Veterinară din Moscova între 1938-1942, parcursul său a fost marcat de dedicare și excelență. După o carieră distinsă, în 1985, Ivan Bodiul s-a retras la Moscova, fiind onorat cu numeroase distincții sovietice și, în 2003, cu cel mai înalt ordin al Republicii Moldova, «Ordinul Republicii».

  Cu toții, de la Debian.md, găsim inspirație în citirea și descoperirea vieților oamenilor de stat și de avere ai Moldovei, aducând astfel omagiu istoriei noastre și valorilor care ne definesc.
  29 января 2024, 09:38
  0

  Conectați-vă pentru a scrie

  știri
  Cele mai recente știri, care ne interesează
  ×